- Vis p.p.
- 30 min voorbereiden
- 30 min op de BBQ
Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo van vis. Ik ben meer van het vlees.. Vandaar ook dat wij thuis niet echt al te vaak vis eten. Dit tot grote teleurstelling van mijn vriendin. En als het dan al iets uit de zee is, dan zullen het eerder oesters of mosselen zijn. Dit tot nog meer teleurstelling van mijn vriendin, die lust dat dan weer niet. Maar goed! Vandaag staat er zeebaars op tafel. En niet zomaar zeebaars. Nee, eentje die gegaard is in de zoutkorst. Daardoor blijft die extra sappig. Proost he!
Dit heb je nodig:
- Reken op 1 kleine zeebaars per persoon
- 2.5 kilo zee zout
- 2 citroenen
- Verse dille
- 3 eiwitten
Doe de eiwitten bij het zout en roer dit goed door elkaar. Je moet een niet te natte kleffe pasta overhouden.
Maak je vis echt goed schoon. Als je de zeebaars bij de visboer koopt, vraag even of die hem ook wil ontschubben voor je. Dat scheelt een hoop schoonmaak werk in je keuken. Als je vis goed is afgespoeld en schoon is, dep hem droog met een keukenpapiertje. Snijd een citroen in plakken en stop dit samen met een tak dille in de buikholte van de vis.
Steek je bbq alvast aan, zorg dat je op 180 graden indirect kan grillen.
Zoek een schaal of bak op waar je vissen inpassen. Ik gebruik het liefste van die grote shoarma bakken die je bij de Makro voor een klein prijsje kan kopen.
Leg onderop de bak een laagje met zout. Leg je vis er op. En zorg dat die ook weer helemaal goed in het zout zit. De zout laag isoleert je vis bij de verhitting, en zorgt dat er geen vocht uit kan lopen. Daardoor blijft die zo super sappig.
Doe de bak voor een half uur op de bbq. Breek met de achterkant van een mes de zoutkorst open, en haal je vis er tussen uit. Schenk een lekker blond biertje voor jezelf in.
Bijvoorbeeld de beste blonde van Nederland. Liberty Craft – Noorse Kveik Blond. Proost he!