Op werkdagen voor 16.00 uur besteld is dezelfde dag op de post. Gratis verzenden boven € 50,-

Kiprollade

  • 4 personen
  • 30 min voorbereiden
  • 75 min op de BBQ
Een tijdje geleden liep ik in de Marko en ik zag daar een rollade net. Als ik normaal iets van een rollade wil maken, dan knoop ik deze met een stuk slagerstouw op en dan met 600 knopen wil ik het wel voor elkaar krijgen dat alles een beetje bij elkaar blijft zitten. Dit leek mij toch een stukje sneller gaan, gelijk uitproberen natuurlijk!

Dit heb je nodig:

🍻 Rolladenet 50cm
🍻 1 kilo kippen dijen
🍻 Kipkruiden
🍻 Chili vlokken
Zet de kippen dijen rondom goed in de kip kruiden. Voeg naar eigen inzicht een beetje chili vlokken toe. Of te wel, hoe pittig wil je het hebben. Laat dit een uurtje in de koelkast in trekken.
Snijd van een klein flesje de bovenkant en de onderkant af. Leg een knoop in een van de uiteinden van je rollade net, en schuif dit over het flesje heen. Je hebt als het ware van je fles een trechtertje gemaakt.
Vul door je trechtertje je rollade net met de kippendijen. Probeer het zo mooi goed en gelijkmatig mogelijk in het netje te krijgen. Draai het uiteinde van je netje op, en leg daar ook een knoop in.
Steek de bbq aan. Zorg dat je op 150 graden indirect kan grillen. Als de rollade een kerntemperatuur heeft van 72 graden is die gaar. Proost he! 🍻
Ouder bericht
Nieuwer bericht
Sluite

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Door op de onderstaande knop te drukken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg
shop