Tomaten courgette quiche
- 15 min voorbereiding
- 45 minuten op de bbq
- 4 personen
We hebben sinds kort kippen in onze tuin. Elke dag verse eieren. Heerlijk! Een super gerecht om de eieren in te verwerken is een quiche. Even een rondje door de keuken wat er allemaal nog aan groenten liggen, en binnen de kortste keren heb je wat lekkers op tafel staan. Zet er een lekker fris blond biertje naast. Bijvoorbeeld Stoer Blond van Reuz. Proost he!
Dit heb je nodig:
🍻 6 eieren
🍻 450 gram tomaten
🍻 1 courgette
🍻 2 bakjes kruiden roomkaas
🍻 8 plakjes bladerdeeg
🍻 Zout
🍻 Peper
Doe de eieren in een kom, doe de kruidenkaas erbij, mix alles goed door elkaar breng het op smaak met zout en peper.
Snijd met een kaasschaaf de courgette in plakken. Halveer de tomaten. Haal het bladerdeeg uit de vriezer, en laat het ontdooien.
Doe in een gietijzeren pannetje een vel bakpapier. Bedek het met het bladerdeeg, druk het allemaal aan. Zorg dat je een mooie dichte bodem in je pannetje hebt.
Doe de tomaten en de courgette in de pan, schenk het mengsel van de kruidenkaas met eieren er overheen.
Steek de bbq aan. Zorg dat je op 150 graden indirect kan grillen. Zet je pan op de bbq en na 3 kwartier is het gaar. Ga niet te snel eten, want hij is heet! Schenk een lekker fris blond biertje voor jezelf in, ik ben gegaan voor Stoer Blond van Reuz!
Proost he!