Een tijdje geleden zag ik op insta een filmpje van een gast die spareribs aan het maken was. Wat mij gelijk opviel, hij liet het vliesje aan de onderkant zitten. Toen dacht ik heey! Even opletten nu! Het ontviezen van spareribs vind ik echt een rotklus. Als dat nu niet meer hoeft, dan ben ik fan. Wat blijkt, ik sta al jaren te tobben voor niks.
Dit heb je nodig:
Als je bbq op temperatuur is kunnen de ribs er op. Zorg dat je ze 3 uur lang laat garen bij 120 graden.
Vervolgens pak je ze in, neem een groot stuk aluminium folie en doe hier bastersuiker, roomboter en appel azijn op. Leg je rib er boven op. Doe er nog een keer suiker, boter en appelazijn op. Zorg dat je pakket echt goed dicht zit. Ik heb er nog een extra laag folie omheen gedaan. Je ribs kunnen weer terug de bbq op voor een uur bij 120 graden.
Als dat klaar is, doe je pakketten in een koelbox (ja echt ja) doe de deksel er op. En laat dit een uur op huiskamer temperatuur rusten. Zorg dat je bbq ondertussen iets warmer wordt, 150 graden is prima
Pak de pakketten uit, let wel op! Ze zijn nog heet. Smeer een dikke laag bbqsaus op je ribs. Doe ze voor 20 minuten nog even terug op de bbq. Dan karamelliseert de saus mooi op je ribs. Als dit klaar is kan je aan tafel. Biertje erbij, in dit geval een Double IPA van Brouwerij Kees!
Proost he!