- 4 personen
- 30 min voorbereiden
- 60-120 min marineren
- 15 min op de BBQ
Sateetje pindasaus. Sommige dingen hebben gewoon echt geen tekst en uitleg nodig. Sateetje pinda is er zeker zo een. Maar hoe maak je hem nou het aller lekkerste? Hoe krijg je ze net zo lekker als in je favoriete eetcafé?
Dit heb je nodig:
Voor de sate:
- 800 gram kippendijen
- 1 stokbrood
- cashewnoten handje vol, geplet in kleine stukjes
- ½ rode peper, in ringen gesneden
- 12 bamboestokjes
- pindasaus
Voor de marinade:
- 50 ml olijfolie
- 100 ml ketjap manis
- 1 el zout
- peper
- 1 el venkelzaad gemalen
- 1 el komijn zaad gemalen
- 3 tenen knoflook
- 2 cm geraspte gember
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar. Probeer je kippendijen in stukjes van 3 bij 3cm te snijden. Doe de kippen stukjes en de marinade in een ziplock zak. En leg het voor 1 tot 2 uur in de koelkast.
Doe de bamboestokjes in een bakje met water. Laat dit ook een uur staan. Als je dit niet doet heb je straks een grote kans dat je stokjes verbranden.
Haal na 1 a 2 uur je kip uit de koelkast, laat de marinade uit de zak lopen. En rijg de kip aan de bamboe stokjes. Doe niet al te veel kip aan de stokjes.
Steek de bbq aan. We gaan direct grillen op 175 graden.
Bak je brood ondertussen af zoals aangegeven staat op de verpakking. Doe de satesaus in een pannetje en warm het al roerend op. Leg je cashewnoten op een snijplank en druk ze met een groot mes plat. Doe dit net zo lang tot je verkruimelde hebt.
Gril op de bbq binnen een kwartier de kip gaar tot het een kerntermperatuur heeft van 72 graden.
Schenk een lekker biertje voor jezelf in. Bijvoorbeeld Bullebier van Hoop. Die is nieuw bij Kapitein Bier. Proost he!