Rollade van Bavette🍖
- 30 min voorbereiding
- 30 min op de BBQ
- 3 personen
Een aantal weken geleden schoof ik aan bij een BBQin de achtertuin van Dirk van Duijvenbode. Ik kan je uit eerste hand vertellen mocht dat darten het nou niet worden, BBQ wereldkampioen kan hij makkelijk hebben. Wat kan hij een partij goed bbq’en. Een van de gerechten die daar op tafel kwam was de bavette rollade. Top idee Dirk! Bedankt!
DIT HEB JE NODIG:
🍻600 gram Bavette
🍻Verse basilicum alleen de blaadjes, een goede hand vol
🍻80ml olijfolie
🍻75 gram geraspte Parmezaanse kaas
🍻2 tenen knoflook
🍻20 gram pijnboompitten
🍻Zout
🍻Peper
🍻Slagerstouw
Eerst gaan we in een blender de pesto maken, je kan ook kant en klare pesto kopen. Alleen als je dan toch bezig bent, dan kunnen we die net zo goed zelf even maken. Doe de pijnboompitten de helft van de olijfolie en de knoflook in de blender. Voeg langzaam de basilicum toe en de rest van de olijfolie.
Steek de bbq aan. Zorg dat je direct kan grillen op 150 graden.
Haal je vlees een uur voor je het op de bbq wil gaan doen uit de koeling. Breng met zout en peper je vlees een beetje op smaak. Smeer een dikke laag pesto op je bavette, daarna een lekkere dikke laag Parmezaanse kaas. Rol je vlees op. Je gaat straks je rollade in plakken snijden. Het is tijdens het snijden wel zo handig als er per plak een touwtje omheen zit. Dus bedenk van te voren hoe dik je je plakken wil hebben, zorg dat er dan per plak een touwtje in het midden om je rollade zit. Knoop ook nog een touwtje er in het midden om heen, en je bent klaar om te gaan grillen.
Leg je vlees op de bbq. Gril je vlees direct op lage temperatuur. Keer het regelmatig. Als je vlees een kerntemperatuur van 58 heeft gehaald is die klaar.
Snijd het in mooie plakken. Owja! En dan het aller aller belangrijkste, schenk een heerlijk biertje voor jezelf in.
Bijvoorbeeld deze heerlijk Idaho 7x7 NEDIPA van Brouwerij Moersleutel. Proost! 🍻