Op werkdagen voor 16.00 uur besteld is dezelfde dag op de post. Gratis verzenden boven € 50,-

Paling on toast

  • Lekker voor bij de borrel
  • Teveel tijd
  • Wel erg lekker
Om eerlijk te zijn, paling roken is echt een mega klus. Ik zou je adviseren om naar de lokale visboer te gaan en daar heerlijk een paar ons paling te halen. Mocht je echt een dag helemaal niks te doen hebben en het ook geen probleem vinden om heel de buurt uit te roken, dan lees je hieronder hoe je paling rookt.

Dit heb je nodig:

Zelf paling roken
  • Paling 1 kilo schoongemaakt en gepekeld
  • Geroosterd brood
  • Rookhout, fruitbomen hout of beuken hout snippers.
Spoel de paling goed schoon. Steek de spiesen door kieuwen van de paling heen. Ik heb een houtenframe gemaakt voor in de BBQ op een manier dat de paling de onderkant van mijn BBQ niet kan raken en dan het deksel nog wel gewoon goed kan sluiten.
Als de paling in je BBQ hangt zet je alle lucht mogelijkheden open en laat de paling een uur of anderhalf drogen. Dat de huid goed droog aanvoelt. Ik heb in een BBQ naast de BBQ waar mijn paling in hangt houtskool aangestoken. Doe een paar stukken houtskool van de ene BBQ in de andere. Op deze manier kan je heel rustig de temperatuur opbouwen naar de 75 tot maximaal 80 graden.
Om je BBQ op die temperatuur te krijgen is wel een beetje tobben. Als een Kamado eenmaal op temperatuur is, blijft die daar vrij makkelijk. Na een uur garen op 75 graden ga je rookhout toevoegen. Ik heb redelijk kleine snippers gebruikt. Elke 20 tot 30 minuten gooi je een klein handje rookhout op je houtskool. Op deze manier krijg je een redelijk gelijke afgifte van rook.
Als je dit een uur 3 a 4 vol houdt, is je paling gaar. Pak je paling in een bakpapiertje in, en rol het daarna in aluminiumfolie. Doe dit pakket nog even een half uurtje terug op de BBQ bij 75 graden. Als je dat gedaan hebt, dan kan je de paling gaan fileren. Snijd de paling van de bovenkant door, en fileer hem op de graat van kop tot staart, doe dit daarna aan de andere kant, zodat je de graat er uit hebt gesneden.
Om de paling van het vel af te halen pak je een lepel, en deze zet je tussen het vel en het vlees in. Je kan in een beweging het vlees van het vel af halen. Op deze manier heb je 2 mooie filets liggen. Schenk een heerlijk biertje voor jezelf in. En geniet van een heerlijk stukje paling.
Proost!🍻
Ouder bericht
Nieuwer bericht
Sluite

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Door op de onderstaande knop te drukken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent.

Zoek

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg
shop