Beef Wellington

  • 6-8 personen
  • 45 min voorbereiden
  • 60 min op de BBQ
Niet de beste foto, wel het aller lekkerste eten.
De Beef Wellington, als je het mij vraagt is dit het ultieme kerstgerecht. Een mooi stuk Ossenhaas omwikkeld in een heerlijke duxelles en parmaham, echt top! Daarnaast zet je dan een van de mooiste Tripels we in het assortiment hebben. Proost!
Zo maak je het. Geen zin om te lezen? Zoek op Youtube naar een filmpje van Gorden Ramsey.

Dit heb je nodig:

Beef Wellington Gordan Ramsey BBQ

  • 800 gram ossenhaas
  • 12 plakken parmaham
  • 400 gram champignons
  • 4 el mosterd
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • zout
  • peper
  • roomboter
  • olijfolie
Haal een half uur voor je gaat beginnen met koken je vlees uit de koelkast. Doe 50 gram roomboter in een koekenpan, doe er ook een scheut olijfolie bij. Laat het goed heet worden. Peper en zout je vlees goed in. Als je pan goed heet is laat je rondom je vlees dichtschroeien. Binnen een paar minuten is dit geregeld.
Haal je vlees uit de pan, en smeer het direct goed in met mosterd. Let wel even op, je vlees is heet.
Gooi je champignons in een keukenmachine en maal het zo fijn als je kan. Je maakt er dan een duxelle van. Neem een schone koekenpan, zet deze op het vuur, geen boter of olie in de pan. Doe als je pan heet is je duxelle in je pan en schep dit om. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk vocht uit je duxelle te bakken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Leg op een schoon stuk van je aanrecht 3 of 4 lagen met vershoudfolie over elkaar. Leg daarop je 2 rollen met bladerdeeg. Zorg dat ze elkaar een cm overlappen en druk dit zo netjes mogelijk aan. Leg je plakken met parmaham op je bladerdeeg, gevolgd door je duxelle. Daarna je vlees er op. Rol het geheel allemaal zo strak mogelijk op. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Probeer het zo netjes mogelijk op te rollen dat je een mooie strakke worst krijgt.
Steek je BBQ aan. We gaan indirect grillen op 150 graden. Als je BBQ op temperatuur is kan je Beef Wellington er op. Smeer je Wellington in met een opgeklopt eigeel.
Beef Wellington op de Big Green Egg
Ik heb op een bakpapiertje op een halve pizza steen gelegd. Dit hoeft niet, maar uit ervaring kan ik je vertellen dat dit wel erg handig is als je hem zo netjes mogelijk van je BBQ wil afhalen. Doe een kern thermometer in je vlees, bij 52 graden is die gaar. Proost!
Beef Wellington op de BBQ
Ouder bericht
Nieuwer bericht
Sluite

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Door op de onderstaande knop te drukken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent.

Zoek

Hoofdmenu

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg
shop