- Voor bij de borrel
- 30 min voorbereiden
- 30 min op de BBQ
De borrel topper voor in de achtertuin. Moinkballs. Normaal maak je ze van half om half gehakt. Wij maken ze voor de variatie is een keer van kippengehakt. Zo maak je ze.
Dit heb je nodig:
- kipgehakt 300 gram (lag nog in de koelkast, half om half gehakt kan ook)
- ontbijtspek 12 plakken
- ketchup 4el (er is er maar 1 de echte, Heinz)
- ketjap 4el
- knoflookpoeder 1el
- ei
- paneermeel
- zout
- peper
- BBQ- saus
Doe het gehakt, ketchup, ketjap, zout, peper, knoflook poeder, ei en het paneermeel in een kom, en meng alles goed door elkaar. Maar 12 even grote of kleine ballen. Doe om de ballen en plakje ontbijtspek en steek een prikkertje door de ballen zodat het spek goed blijft zitten.
Steek de bbq aan op 125 graden indirect grillen. Doe na een kwartiertje een dikke klodder bbqsaus op je ballen en smeer het met een kwastje een beetje uit.
Als je ballen een kerntemperatuur hebben van 72 graden zijn ze gaar.
Schenk een lekker biertje voor jezelf in, bijvoorbeeld Gladjanus van Brouwerij De Eeuwige Jeugd. Proost!