- 3 personen
- 30 min voorbereiden
- 60 min marineren
- 15 min op de BBQ
- 5 min finishing touch
Het is eindelijk weer mooi weer en je hebt trek in wat lekkers! Maar het mag vooral niet te veel moeite kosten. Dat gaat allemaal van je effectieve in-de-zon-zitten-bier-drink-tijd af.
Kip Fajita’s zijn dan ideaal, zeker met een stevig blond biertje van Brouwerij Bruut ernaast.
Dit heb je nodig:
Voor de Fajita's
- 6 tortilla’s
- 3 paprika’s
- 400 gram kippendijen
- 300 gram sperziebonen
Voor de marinade:
- 50 ml olijfolie
- 2 el donkere basterd suiker
- 1 el zeezout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
Snijd de paprika’s en de kippendijen in reepjes. Snijd je boontjes in tweeën. Doe alle ingredienten voor de marinade in een kommetje en roer het goed door elkaar.
Doe alles in een ziplock zak, meng alles door elkaar. En leg het terug in de koelkast voor een uur.
Steek de bbq aan, zorg dat je direct kan grillen op een temperatuur van 150 graden. Zet je skillet op je rooster, en laat hem goed warm worden. Als alles op temperatuur is kan je de kip met groente mix in je skillet doen. Roer alles regelmatig door elkaar. Na een kwartier zal alles gaar zijn.
Doe je kip met groente mix op een tortilla, rol hem op en schenk een lekker biertje voor jezelf in. Proost!