- 4 personen
- 45 min voorbereiden
- 25 min op de BBQ
Dé frikandel.
We hebben allemaal wel zo een zusje, die het allerliefste een frikandel van de BBQ wil. Laat als die mooie steaks maar zitten, heb je niet gewoon een frikandel met een beetje curry ofzo. Natuurlijk hebben we dat. Vergeet je niet om er een lekker biertje bij uit te zoeken. Een lekker trippeltje van Voorschotens. Proost he!
Dit heb je nodig:
Voor je worst:
- 600 gram kipgehakt
- zout
- peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl nootmuskaat poeder
- 1 tl gember poeder
- 1 tl foelie poeder
- ½ tl buiman oplos koffie. Om een beetje kleur aan je worst te geven.
Voor de opgevoerde curry:
- 200 ml curry (de enige echte.. je weet wel)
- knoflookpoeder
- kerriepoeder
- balsamico azijn
- worchester saus
- bruine basterdsuiker
- tomatenpuree
- uienpoeder
- sojasaus
- chilivlokken
- honing
Overal een scheutje of een tl van.
Meng alle ingrediënten van de worst lekker door elkaar.
Zet een pannetje op het vuur. Doe alles voor je curry in de pan, roer het lekker door elkaar. Laat het een kwartiertje pruttelen en klaar.
Leg 3 lagen vershoudfolie op je aanrecht over elkaar. Leg je kippengehakt in worst vorm op je folie. Draai het op. Bij het aandraaien van de uiteinden draai je als het ware de worst strak op. Krijgt die zn mooie worsten vorm van.
Steek de BBQ aan, we gaan direct grillen op 150 graden. Gril je worst rond om aan. Als die een kern temperatuur heeft van 72 graden is die gaar. Schenk een lekker biertje voor jezelf in. Bijvoorbeeld een trippel van Brouwerij Voorschoten.
Proost he!