Gepofte zoete aardappel met kip 🐓
- 2 personen
- 15 min voorbereiden
- 60 min op de BBQ
Afgelopen winter.. je weet wel, toen het nog zwaar verboden was om in een restaurant te gaan zitten. Toen deden Ann en ik mee aan een tasty walk in Rotterdam. Superleuk, lekker een rondje door de stad wandelen. Overal een hapje eten en een lekker biertje proeven. Bij een tentje in de Witte de Withstraat kregen we een gepofte aardappel met pulled chicken, echt lekker! Dit heb ik dit weekend nagemaakt🍺 Proost he!🍻
Dit heb je nodig:
🍻 300 gram kipfilet
🍻 4 zoete aardappels
🍻 1 rode paprika in stukjes gesneden
🍻 1 aubergine in stukjes gesneden
🍻 1 sjalotje gesnipperd
🍻 1 ui gesnipperd
🍻 1 tl gerookt paprika poeder
🍻 1 tl knoflook poeder
🍻 5 el Griekse Yoghurt
🍻 Handje verse peterselie
Steek je BBQ aan op 180 graden indirect grillen. Borstel je zoete aardappels onder de kraan schoon. Wikkel ze in aluminiumfolie en prik gaatjes in de folie. Als de BBQ op temperatuur is kunnen ze erop. Het zal ongeveer een uur duren voordat ze gaar zijn, dit is afhankelijk van de dikte. Als je met een saté prikker in de aardappel prikt kan je voelen of die gaar is.
Doe je kip in een pannetje, vul het pannetje met water, zorg dat je kip goed onder water staat. Kook je kip in 20 minuten gaar. Laat je kip een beetje afkoelen en trek hem uit elkaar.
Snijd al je groente in stukjes, schenk alvast maar is een heerlijk biertje voor jezelf in. Proost he!🍻 Roerbak in een hete wok al je groente gaar, doe het knoflookpoeder en het gerookte paprikapoeder en de kip er voor de laatste 4 minuten ook nog even bij.
Doe je yoghurt in een kommetje, hak de peterselie fijn, roer dit door de yoghurt.
Zijn je aardappels gaar? Mooi, haal ze van de BBQ. Haal het aluminiumfolie er af, kijk uit dat je je handen niet verbrand. Snijd dwars je aardappel in, doe er een goede schep van het kip met groente mengsel tussen. Een beetje yoghurt daar weer op en je kan aan tafel. Wij zetten er een heerlijk blond biertje naast. Gleuvenglijder van Brouwerij de Eeuwige Jeugd. Proost! 🍻