- 1 persoon, tenzij je toch besluit te delen
- 2 uur voorbereiden
- 40 min op de BBQ
Dit is echt mijn favoriete snack naast de koffie. Wat blijkt, als je het juiste biertje opzoekt smaakt het ook super!
Dit heb je nodig:
- 300 gram amandelspijs
- 180 gram donkere bastersuiker
- 350 gram bloem
- 2 el melk
- 2 tl speculaas kruiden
- 2 tl bakpoeder
- 5 gram zout
- 1 el citroensap
- 1 el citroen rasp
- 200 gram roomboter
- 2 eigeel los geklopt.
- Garneer amandelen
Doe de basterdsuiker, bloem, melk, kruiden, bakpoeder, zout en de boter in een kom. Kneed alles goed door elkaar dat je een mooi deeg hebt gekregen. Wikkel dit deeg in een folie en leg het voor anderhalf uur in de koelkast.
Kneed je citroensap en citroenrasp door je amandelspijs heen.
Halveer je speculaas deeg. Rol ze beide uit tussen 2 vellen bakpapier. Hier krijg je spierballen van. Dat klopt..
Rol ook tussen 2 vellen bakpapier je amandeldeeg uit.
Pak een bakvorm. Doe er een bakpapiertje in, leg daar een laag speculaas deeg op, daar een laag amandelspijs en daar weer een laag speculaas deeg op. Garneer de bovenste laag met de garneer amandelen. Smeer de bovenkant in met eigeel.
Steek de bbq aan. Zorg dat je op 180 graden indirect kan grillen. Na 40 minuten is die gaar. Laat hem iets afkoelen maar niet te ver! Schenk vervolgens Reuze Winterale erbij, top combinatie! Proost he!