Beercan Chicken

  • 4 personen
  • 30 min voorbereiden
  • 60 min op de BBQ
Vandaag staat bij ons de heerlijke Tripel van Rauw Brouwers op het menu. En daar eten we een lekker kippetje van de BBQ bij.

Dit heb je nodig:

Beercan Chicken

  • hele kip
  • Uiteraard een blik bier
  • olijfolie
  • zout 1tl
  • gerookt paprika poeder 1tl
  • knoflook poeder 1tl
  • chilivlokken 1tl (toevoegen naar hoeveel dorst je wil creëren)
Om te beginnen, trek een lekker blik bier open. Wij hebben een IPA van brouwerij de School gebruikt. Schenk hem in, en geniet. Proost!
Smeer de kip in met olijfolie. Meng het zout, knoflookpoeder, gerookte paprika poeder en de chilivlokken door elkaar. Wrijf dit goed uit over je kip.
Zet je kip op het blikje, en steek de bbq aan op 170 graden indirect grillen.
Als de BBQ op temperatuur is kan de kip er op. Na ongeveer een uur zal die gaar zijn. Meet met een kernthermometer in de dijen of die gaar is. Bij 72 graden is die klaar.
Snijd de kip over de lengte van de borst door midden. En eetsmakelijk!
Ouder bericht
Nieuwer bericht
Sluite

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Ben je 18 jaar of ouder?

Door op de onderstaande knop te drukken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent.

Zoek

Hoofdmenu

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg
shop